566 * MINNA KAIJANRANTA - Jos voit tehdä asialle jotain, niin tee!


  • 45V
  • Vahtimestari - Kultturitalo, Helsinki
  • Sunborn Helsinki Personell Oy
  • Marava 701 taloudenhoitaja 
  • Virkistys- ja koulutusjaoston puheenjohtaja

"Yhdistysten hallinnossa aloitin toiminnan aktiivisesti jo ysärin alussa. Ammattiyhdistysmatkani alkoi vuosituhannen vaihteessa, jolloin päädyin ensimmäisessä kokouksessa Helsingin Tevan johtokuntaan ja seuraavana vuonna taloudenhoitajaksi.

Olen toiminut Turvallisuusalan ammattiliiton varapuheenjohtajana, Turvallisuusalan Uudenmaan ammattiosaston puheenjohtajana, AY toimihenkilöiden taloudenhoitajana ja nyt Uudenmaan Marava-ammattilaisten johtokunnassa, virkistys- ja koulutusjaostossa, sekä taloudenhoitajana. Myös sihteerin tehtäviä olen hoitanut kuluvan vuoden. Palvelukeskusten luottamusmiehenä ja työsuojeluasiamiehenä on myös tullut muutama kausi takavuosina oltua.

Työskentelen keikkavahtimestarina MaRaVa-sopparilla, joten siksi nykyinen “sijoitukseni” on MaRaVa-puolella. Päivisin työskentelen Teollisuusliitossa.

Huomasin tätä varten hallituskausia laskeskellessani, että nythän onkin juhlavuosi. Hallituskausia on takana pyöreät 100! Ja ikää se 45 ;) Muutamassa yhdistyksessä on siis tullut yhtä aikaa vaikutettua. Näiden AY-juttujen lisäksi partiossa, koulun johtokunnissa, kuorossa ym.

Olen siis oppinut ehkä liiankin hyvin Partiolaisten tunnuksen “Ole valmis - AINA VALMIINA!”

En vaan voi katsella vierestä, jos homma ei toimi, vaan tartun toimeen ja teen asialle jotain. Ja senhän me kaikki tiedämme, että “ehdottaja jää” ;)

Aikoinaan olen osallistunut SAK:n edustajiston kokoukseen nuorena seuraajana (tästä on siis tovi jo vierähtänyt). PAMin delegaatiossa osallistuin UNI Global Unionin kongressiin Etelä-Afrikassa. Teollisuusliiton liittokokouksen järjestelyissä olin tiiviisti mukana työni puolesta. Tällaisten isojen kokousten käytännötkään eivät siis ole minulle vieraita.

En ole koskaan pelännyt avata suutani ja sanoa mielipidettäni, tai puolustaa heikompaa. Kitinä ei auta, toimeen on tartuttava. Vain niin asiat voivat muuttua.

Mottoni onkin: Jos voit tehdä asialle jotain, niin tee!"